Я допоможу!

Новина: Чому для сиріт спільноти кращі за інтернати?

27 Липня 2016р.

Ще не так давно закрили велетенські державні інтернати радянського зразка, здолали "системних монстрів", які безжально ламали людські долі, нарешті позбулися ганебної комуністичної спадщини. Більшість дітей живуть у сім'ях, сироти з неповносправністю мешкають у спільнотах підтриманого проживання в громаді, маючи новий дім, такий як у нас...

Ці два речення - про близьке майбутнє. Інтернати врешті будуть закриті, більшість дітей житимуть у сім'ях, а для старших сиріт з неповносправністю діятимуть спільноти. Підтримане проживання - практика розвинутих, цивілізованих держав.

Деінституалізацію (закриття інтернатів) - пройшли наші держави-сусіди, які зараз в ЄС. Не можна погодитися з твердженням, що нам до підтриманого проживання як "козі до грушки". Якщо багато людей будуть вважати нормальним і (!) достатнім передання дітям в інтернати солодощів, вживаного одягу та старих іграшок, то шлях до закриття інтернатів та визволення дітей доволі довгий, але ми можемо піти іншим, коротшим шляхом. Що ж воно таке "будинки підтриманого проживання" і чим вони кардинально відрізняються від інтернатів "совкового" зразка (одна з основних відмінностей: спільноти НЕ є інтернатами)? Відповідь знайдете в інфографіціформаті PDF її можна завантажити тут:http://bit.ly/2am8FdC).

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×